06- 51 18 55 57 info@yogalofvers.com

Yogini Nanda Lofvers

Nanda was naast model en mannequin, als omroepster en presentatrice één van de gezichten van het commerciële Veronica. In 2004 werd haar leven totaal op zijn kop gezet. Dit was hét moment dat yoga voor het eerst ‘echt’ in haar leven kwam!

Tijdens de geboorte van haar dochter Dana liep zij, als gevolg van een medische inschattingsfout, een dubbele hernia en ernstige bekkeninstabiliteit op, dit was het gevolg van een breuk die zij op haar twaalfde jaar in haar rug had opgelopen.

In een openhartig interview met Yoga Magazine verteld Nanda dat het bewustzijn van lichaam en geest als één, er als was toen zij als puber lange tijd op bed moest liggen en flink met zichzelf werd geconfronteerd. Via een lange weg van mensendieck en fysiotherapie kreeg Nanda de kracht om te lopen weer terug in haar benen. Vanaf dat moment was sport een belangrijk onderdeel in haar leven.

 De uitdaging om haar grenzen, met respect voor haar lijf, opnieuw te verleggen kreeg ze toen ze 14 jaar later, de zorg voor haar pasgeboren dochter deels uit handen moest geven omdat ze na de geboorte wederom niet kon lopen. De arts die aan haar bed stond en zei dat ze aan yoga moest gaan doen, is ze tot op de dag van vandaag dankbaar. Stap voor stap kreeg ze het zelfvertrouwen in haar lijf terug.Ze bedacht een eigen yogaserie voor haar kwetsbare rug en besloot dat het doorgeven van de helende magie van yoga de missie in haar leven zou worden.

Nanda bewandelt al jaren haar eigen weg als het om yoga gaat. Ze heeft als Mrs World Netherlands de enige voor Holland ooit gewonnen Award verkregen voor Health&Care in Orlando, Amerika. Ze is eigenaar van MindS2Move en de Happy high 5 methode. Ze leidt yogalessen bij diverse grote studio’s, staat op festivals en geeft workshops en lezingen over ‘yoga; a way of life’ & ‘Self-Care for your back’. Yoga Magazine noemde haar ‘een yoga-engel’ die je aanmoedigt lief te zijn voor je lijf waardoor je het beste uit jezelf naar boven kunt halen. Nanda haar energie is oprecht, warm en puur. Haar stem is zo uniek, bijzonder en speciaal. Al binnen 3 woorden brengt ze je in een staat van zen, een trance waarbij je alleen nog je eigen adem voelt.

 

 

Yoga classes in person is magic

Mijn yogastijl heeft acceptatie en lief zijn als kern. Door yoga heb ik meer ruimte in mijn hoofd en lijf gekregen en dit wil ik graag met je delen.

Ik wil je in contact laten komen met jezelf. Je laten ervaren, te bewegen naar hoe je lijf zich op dat moment voelt, juist ook wanneer dat wat minder is.

Wat anderen zeggen

“Yoga met Nanda is ontzettend fijn en gevarieerd. In de anderhalf jaar dat ik nu yoga bij Nanda volg is nog geen enkele les van haar hetzelfde geweest. Zij weet met haar manier van lesgeven en haar prettige stem zelfs de meest hardnekkige to-do lijstjes uit ieders hoofd te krijgen! Zo zorgt zij ervoor dat je je gedurende de les afsluit van de buitenwereld waardoor je je uiteindelijk totaal kan ontspannen. Ik word daar elke week weer erg gelukkig van!”

Jamila

“We hebben een aantal jaar geleden contact met Nanda gezocht, omdat onze dochter zich druk kan maken voor een toets-week op de middelbare school. Eerder had ik gehoord dat ademhalings- en yoga- oefeningen zouden kunnen helpen.
Nanda heeft onze dochter tijdens een aantal op maat gemaakte holistische yoga lessen een serie ontspanningshoudingen en ademhalingsoefeningen geleerd. Onze dochter heeft veel baat bij deze oefeningen. Nanda legt alles rustig uit. Ze kan een jonge meid goed stimuleren, motiveren en weet iedere week de lessen een juiste dosis Fun-factor mee te geven. Het is heel prettig om met Nanda samen te werken! Bedankt!”

Birgit Kehren, Bussum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwtjes, inspiratie & workshops?